Ögondusch / ögonskölj från Cederroths - första hjälpen för ögonen

Ögondusch / ögonskölj från Cederroths

En ögondusch från Cederroths är snabb och enkel att öppna och har ett rikligt flöde samt neutraliserande verkan. Ögonduschen sköljer bort skräp och skadliga ämnen som alkalier och syror. Duschen är låsbar i en praktisk vägghållare och innehåller buffrad koksaltlösning utan konserveringsmedel för engångsbruk och finns i olika storlekar. Ögonduschar från Cederroth har damskyddad ögonkopp och lång hållbarhetstid.

 

Cederroths ögonduschar till bra pris!

Ögondusch från Cederroths

Behöver du hjälp och välja rätt sorts ögonskölj?

Kontakta vår omtyckta personliga kundtjänst


Ögondusch – en billig försäkring

Det finns tyvärr en rad, för ögonen, farliga ämnen så som till exempel syror som kan ge permanenta skador på ögat. Oavsett om du är en arbetsgivare eller en privatperson så är ögonduscharna en effektiv första hjälpen för ögonen och ska användas tills att professionell hjälp är på plats. Modellerna från Cederroth använder beprövade produkter och går snabbt och enkelt att öppna.

Hur länge man måste spola ögat varierar beroende på vilket ämne man har fått i ögonen, men 15-30 minuter brukar vara återkommande riktlinjer. Vissa ämnen kräver en längre spolning och spolningen fortsätter således i timmar på sjukhuset. Med portabla ögonduschar från Cederroth så har man snabbt tillgång till hjälp när olyckan är framme och kan fortsätta spolningen även vid transport till sjukhuset.

Exempel på farliga ämnen för ögonen

  • Saltsyra
  • Svavelsyra
  • Ammoniaklösning
  • Natriumhydroxid

 

Var ska jag placera ögonduschen?

Om man på ett företag har en riskfylld arbetsplats där man ofta hanterar frätande ämnen så bör det finnas rikligt med ögonduschar inom ett kort avstånd. Varje sekund är dyrbar så ögonduschar bör finnas på tydligt utmärkta platser – nära alla riskzoner – inom några få sekunders räckhåll. Mer information om arbetsgivares skyldigheter, regler och handhavande kring ögonduschar hittar ni genom att söka efter och läsa i arbetsmiljöverkets författningssamling

Tillbehör till ögondusch

Det är viktigt att platserna för ögonhjälpen är väl utmärkta. Därför kan det vara bra att komplettera ögonduschar från Cederroth med en tydlig och stor skylt på strategiskt utvalda platser. En vägghållare för ögonduschar kan tillsammans med en skylt skapa en lättåtkomlig och väl synlig ögonduschstation.

För dem som arbetar mobilt kan vi rekommendera små portabla flaskor av ögondusch i ett hölster alternativt en större portabel ögonduschväska.